16 Ekim 2008 Perşembe

Galatasaray'da Oligarsi kalksin!

Bu yazida Galatasaray’in ve Bayern Münih’in üyelik sistemlerini karsilastiracagim.
Eminimki herkes farki anlayacak…
Üyelerin senelik aidatlarindan baslayalim. Galatasaray’da 100 ytl olan aidat Bayern Münihde 50 Euro (95,5 YTL) ama 24 yasindan kücük ve 65 yasindan büyüklere (ki bu yas grubu göründügü gibi Galatasaray’da baya yaygin) 25 Euro (47,75 YTL).
Buraya kadar pek bir fark yok ama en önemli fark giris ücretinde. Galatasaray’da liselilere ve digerlerine ayriliyor bu ücretler. Galatasaray lisesi mezunlarina 600 YTL olan bu ücret liselilerin aile bireylerine 2500 YTL. Galatasarayin sporcularindan da 1250 YTL aliniyor. Diger kisilerden (maalesef pek istenilmeyen kisiler oluyor bunlar kulüpte) ise 10.000 YTL !!! ücret isteniyor. Bayern Münihin üyelige giris ücreti ise hic kiyaslanilmayacak sekilde… sadece 3 Euro. Sifirlari unutmadim, hayir sadece 3 Euro, o da formaliteleri karsilamak icin: zarf, pul vs.
Sadece ücretlerde fark yok üyelik basvuru formlarini karsilastirinca da göreceksinizki Alman ekibi ne cok daha kolay üye olunabiliyor, sadece isim, adres ve hesap bilgileri lazimken Galatasaray a üye olan iki kisi imzalamasi lazim üye basvurusunu yapan kisinin yararli olacagina dair.
Demek ki sadece tanidiklarla üye olunuyor Galatasaray’a ve sadece 6565 kisi herseyini belirliyor kulübün. Bayern Münihin 100 bin den fazla üyesi var ama Galatasaray’in on da bir taraftari vardir. Bu büyük celiski kalkmadan, Galatasaray halka acilmadan dünya kulübü olmak zor.
Umarim Adnan Polat bu liseci zihniyete karsi gelebilir ve üyeligi her Galatasarayliya acar.

Hiç yorum yok: